Get Adobe Flash player

Zaključni izlet

Naši najmlajši uporabniki in tudi malo starejši iz skupine OVI II ter njihovi spremljevalci smo se odločili, da bomo sončen majski dan preživeli ob Velenjskem jezeru.

Zbudili smo se v torkovo sončno jutro, zato smo še bolj navdušeni nad izletom pripravili vse potrebno in se odpeljali proti jezeru. Prijazno nas je sprejela gospa Slavica. Z zanimanjem smo si ogledali okolico, potem pa smo že radovedno  pogledovali proti jezeru in ladjici, ki je čakala na nas. Otrokom smo nadeli rešilne jopiče in se previdno vkrcali ter posedli po lesenih klopeh. Z veseljem smo se predali pomirjujoči plovbi po jezeru, ki jo je vodil izkušeni krmar. Ogledovali smo si pokrajino in obrežje jezera, postavili kakšno vprašanje krmarju, Angeliko in Dorotejo je vožnja popeljala v sladek dremež. Iza je ves čas budno opazovala okolico in se na moč trudila, da bi dosegla vodo v jezeru. Tudi Miša je zvedavo opazovala dogajanje okoli sebe. Prav tako je na ladjici zelo užival Maj, Amina pa se nikakor ni mogla sprijazniti z rešilnim jopičem. Ko smo zopet stali na trdnih tleh, smo si na obrežju poiskali senco pred vročimi sončnimi žarki pod mogočnimi krošnjami dreves. Pogrnili smo več  odej, na katerih so otroci lenobno pretegnili okončine in se spočili od plovbe. Privoščili smo si malico, spremljevalci tudi skodelico kave iz sosednjega bara. Po zasluženem počitku smo se odpravili še na sprehod ter občudovali zelo lepo urejeno okolico, božali so nas topli sončni žarki ter rahla sapica, ob kateri Patrik vedno pokaže navdušenje s prešernim smehom. Tu in tam nas je zmotil le duh po premogu, a vzdušja nam to ni pokvarilo. Med sprehodom smo iskali primerno ozadje in se tudi večkrat fotografirali. Zelo gostoljubna gospa Slavica nam je medtem pripravila okusno kosilo tako za otroke kot za spremljevalce. V senci mogočnih dreves  smo si ga z veseljem privoščili. S polnimi trebuščki in lepimi vtisi smo se po krajšem počitku vrnili proti Dobrni.

Ves dan smo v prečudovitem vremenu uživali tako na vodi kot ob vodi. Otroci so bili vidno navdušeni in zadovoljni. Ob koncu izleta smo si zaželeli, da bi v naslednjem letu doživeli še več podobnih dni.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300