Get Adobe Flash player
Naš glas
Spletno glasilo uporabnikov CUDV Dobrna
NA KRILIH JEZIKA
NA KRILIH JEZIKA
Moja zgodba
Moja zgodba
Foto galerija
Foto galerija
Družini prijazni
Družini prijazni
Ustvarjalnica zvonček
Ustvarjalnica zvonček
Javna naročila
FB - CUDV Dobrna

Svečana proslava ob 40. obletnici CUDV Dobrna

V letošnjem letu Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna obeležuje štirideseto obletnico ustanovitve prvega oddelka za učence, ki niso zmogli slediti programu oddelkov s prilagojeno vsebino. V letu praznovanja jubileja se je zvrstila vrsta dogodkov; od glasbenih, športnih, kulturnih in strokovnih. V začetku meseca  oktobra smo pripravili Prvi posvet uporabnikov in uporabnic; imenovan »Iz prve roke«. Nekaj dni kasneje smo pripravili svečano proslavo. Ob tem dogodku smo se sprehodili skozi pestro zgodovino naše ustanove. Center se je spreminjal tako organizacijsko kot strokovno. Slavnostni govorniki so vsak na svoj način podali svoj pogled na razvoj naše ustanove. Goste so tako nagovorili direktorica Centra; gospa Irena Ceglar, župan občine Dobrna gospod Martin Brecl, državna sekretarka Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti gospa Martina Vuk in dolgoletna predsednica Sveta uporabnikov gospodična Nada Topolovec. V nadaljevanju smo zaposleni in uporabniki vsem zapeli himno centra, se spomnili divjih 60. let, ko so kraljevali hipiji in 80. let, ko smo vsi navijali za naše smučarje. Voditelj proslave, gospod Gorazd Špegel, nas je hudomušno popeljal skozi zgodovino; tudi na pot od mogočne graščine do sodobne stavbe v kateri danes poteka naša dejavnost. K sodelovanju smo povabili tudi gospo Ireno Artank, ki je bila na čelu naše hiše vrsto let. Nekdanja direktorica nam je iz prve roke povedala zgodbo o življenju v senci grajskih zidov in iskanju poti na sončen kraj. Plesna skupina The Hats (iz Plesnega vala Celje) je naše druženje še bolj razgibala. Varuhinja človekovih pravic, gospa Vlasta Nussdorfer, je v svojem govoru podala nekaj napotkov za prihodnost in nam hkrati čestitala za dosedanje dobro opravljeno delo. Po zaključku proslave je voditelj vse povabil na ogled filma »Moja zgodba«, ki je nastal v hišni produkciji. Drugi so se lahko  sprehodili po centru. Popoldne smo sklenili s sproščenim kramljanjem ob dobrotah, ki so nastale v skupnem sodelovanju naših kuharic in Turističnega društva Dobrna. Predsednica TDD, gospa Marija Deu Vrečer nam je s svojim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami pomagala, da je naša pogostitev predstavila dobrote Dobrne na sodoben način. Naše kuharice in kuharji so pod budnim očesom gospe Marije pripravili toplo – hladni bife. Na mizah so bile tudi pregrešno dobre pogače gospe Ivanke Štravs in odlična potica gospe Marte Javornik, ki sta se prav tako odzvali naši prošnji za sodelovanje.

Plod več mesečnega trdega dela tako uporabnikov, zaposlenih in nekaterih občanov Dobrne je bil rezultat, na katerega smo upravičeno ponosni; tako kot na naših 40. let zgodovine.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300