Get Adobe Flash player

Strokovna ekskurzija v tiskarno

V četrtek, 15. 5. 2017, smo se odpravili na strokovno ekskurzijo. Že začetek je bil zelo obetaven, saj smo se Mateja, Vida, Hinko, Jani, Tine, Aljaž, Matej in Ditka ter Silvo novim dogodivščinam naproti odpeljali v našem novem kombiju. Ko se dan tako dobro začne in udobno potuješ v novem vozilu, preprosto veš, da se to lahko samo še stopnjuje.

V Mariboru so nas v tiskarni Magra prijazno sprejeli gospod in gospa Grabušnik in zaposleni v tiskarni. Skupaj z Matejo so nas povabili v prostore tiskarne ter nam razkazali, kako poteka delo v tiskarni. Bilo je poučno in tudi zabavno. Vsi zaposleni so si vzeli čas samo za nas, tako da smo se počutili kot kralji. Razkazali so nam prostore in stroje, razložili postopke dela in nas nato povabili, da se v tiskanju preizkusimo tudi sami.

Najprej so nam pokazali, kako se s pomočjo računalniškega programa oblikuje napise za majico. Vsak si je lahko izbral, kakšne barve bodo črke njegovega imena in kje na majici bomo ime stiskali. Ogledali smo si tudi, kako deluje laserski gravirni stroj in vsak si je graviral svoje ime v kemični svinčnik. Nato smo se lotili sitotiska. S pomočjo zaposlenih smo se preizkusili v tiskanju in si natisnili majice z imeni. Vsak svojo. Medtem ko so nekateri tiskali majice, so drugi odtisnili ime tudi na kape. Na koncu smo vsi imeli kemični svinčnik, kapo in majico. Kot da to ne bi bilo dovolj, so nam podarili še vrečko s sladkimi in slanimi dobrotami. Gospa Grabušnik nas je postregla tudi z okusnim kosilom.

Poslovili smo se od Mateje, ki je ostala doma, in od  tiskarne Magra ter Maribora. Odhajali smo polni znanja in prijetnih doživetij, s polnimi vrečami in želodčki. Zadovoljni smo se vračali na Dobrno. Vsi smo se strinjali z izjavo: »To je bilo nepozabno.« Hvala družini Grabušnik za prijaznost in pripravljenost obogatiti naš vsakdan.

Še nekaj utrinkov:

Janez: »Bilo mi je všeč, ker sem lahko izbral svojo barvo in sem tiskal na kapo in majico. Izbral sem rdečo barvo. Imeli smo se »fajn«, uživali smo in vsi so mi pomagali. Najbolj mi je bilo všeč delati s preslikači in toplotno prešo. Vse mi je bilo všeč, tudi darilo, ki smo ga dobili. Pobožal sem tudi kužka.

Vida: »Bili smo pri Mateji. Vse mi je bilo všeč. Prijazni so bili vsi.«

Hinko: »Meni je bilo v tiskarni všeč. Najbolj se spomnim strojev in kako so nam predstavili tisk. To delo me zelo zanima in mi je všeč. Če bi bil zaposlen v tiskarni, bi najraje tiskal mikice na stroju za sitotisk. Zelo sem bil presenečen nad prijaznostjo in darili.«

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300