Get Adobe Flash player
Naš glas
Spletno glasilo uporabnikov CUDV Dobrna
NA KRILIH JEZIKA
NA KRILIH JEZIKA
Moja zgodba
Moja zgodba
Foto galerija
Foto galerija
Družini prijazni
Družini prijazni
Ustvarjalnica zvonček
Ustvarjalnica zvonček
Javna naročila
FB - CUDV Dobrna

Razstava izdelkov v Mercator centru v Celju

V pred velikonočnem času smo se že tretje leto zapored predstavili Celjanom in drugim obiskovalcem nakupovalnih središč v našem lepem knežjem  mestu Celje. V Mercator centru Celje smo razstavili izdelke naših delavnic. Ročno narejeni, unikatni izdelki iz gline, ki so bili na ogled med 14.4. in 24.4., so v veliki meri povezani s praznikom velike noči.

Poleg okrasnih vaz, skled  in drugih glinenih izdelkov, ki so krasili tri steklene vitrine, je bil poudarek razstave na pisanicah. Predstavili smo tri serije pisank. Seriji Fosil in Celtic sta narejeni po postopku visoko temperaturne keramike. Prva po  navdihu kamenin, ki vsebujejo v preteklosti živeče morske organizme, druga po navdihu  spiralne ornamentike, ki je značilna za keltska ljudstva.

Serija Slovenska kulturna dediščina  se napaja z izročilom belokranjske krasilne umetnosti pisank, slovenske narodne noše ter  kroparskim umetnim kovaštvom. Promocijo smo obogatili tudi s postavitvijo dvodnevnih prodajnih stojnic in prireditvijo, kjer so se z recitali, pesmijo in plesom predstavili člani dramske in folklorne skupine, ki poleg številnih drugih interesnih dejavnosti delujejo v našem centru.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300