Get Adobe Flash player

Pohod na Sveti Tomaž

Mesec sušec se je že poslovil, a je samo za nas še malo počakal s suhim vremenom, da se je skupina OVI IV lahko 4. 4. na čudovit sončen torek odpravila na športni dan.

Čakal nas je naporen dopoldan, zato smo s pripravami začeli takoj po zajtrku. Pridružil se nam je še Bine iz sosednje skupine ter postal desna roka našima varuhinjama. Dobro pripravljeni smo se z jeklenimi konjički odpeljali v Vojnik.

Tam smo se razdelili v dve skupini; vsaka je imela pred seboj svoj cilj. Prva skupina, ki so jo sestavljala dekleta Ema, Jelka ter Špela, se je z varuhinjama ter Binetom sprehodila po parku ob Hudinji ter se za zaključek v centru Vojnika posladkala s sladoledom. Seveda niso pozabili v objektiv ujeti prebujajočih se pomladnih lepot.

Drugo skupino je čakal malo zahtevnejši cilj, in sicer osvojiti so morali vrh Sv. Tomaž nad Vojnikom. Za spremembo od prve skupine je bila  druga skupina deška; Sandi, Midhad, Kristjan in Matej so se z razredničarko preudarno zagnali v breg. Niso pa se mogli upreti počitkom na klopcah ob poteh, saj so kot nalašč postavljene na točkah, kjer se telo spočije in oko napije okoliških lepot. Vendar je bil z vztrajnostjo in dobro voljo tudi ta cilj osvojen in posedanje na vrhu v senci 550 let starega črnega gabra je bilo zasluženo.

Lepota dopoldneva obeh skupin se je iztekla h koncu, od daleč je že zadišalo kosilo v centru, v pokrajino pa je prišlo že neučakano deževno aprilsko vreme.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300