Get Adobe Flash player

Pogledi študentke na študijski praksi v CUDV Dobrna

Sem študentka inkluzivne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Kopru. Maja sem prišla v CUDV Dobrna na tritedensko prakso, ki sem jo opravljala pod vodstvom mentorice Neže Benedik.

V tem času sem imela priložnost podrobneje spoznati delo zavoda, načela, po katerih deluje, pristope in utrip hiše. Hiša stoji sredi travnika in že na prvi pogled vzbuja občutek domačnosti. V njej vladata pozitivno vzdušje in toplina, kar danes ne srečamo več na vsakem koraku. Vsi v hiši so me zelo lepo sprejeli, še posebej uporabniki, ki so me vsak dan napolnili s pozitivno energijo in novimi izkušnjami.

Zelo mi je bilo všeč, da so posamezniki vključeni v vsakodnevna opravila, kot je pomoč hišniku, skrb za konje, odnašanje smeti. To uporabnikom zelo veliko pomeni in se tudi radi pohvalijo. Nekateri se domov vozijo sami z avtobusom, kar zelo dobro vpliva na njihovo samozavest, saj se počutijo zelo sposobne in samostojne. Imela sem možnost obiskati tudi različne delavnice, na katerih izdelujejo raznorazne izdelke – od nakita, glinenih posod in kozmetike do stenskih ur. Vsi so unikatni in vredni vsake pohvale. Prizadevajo si tudi za paleto različnih aktivnosti in krožkov, ki poskrbijo, da uporabnikom ni nikoli dolgčas. Vsi zaposleni svoje delo opravljajo s polno predanostjo in srčnostjo. Predvsem se me je dotaknilo delo logopedinje, ki se po letih trdega dela še vedno vsakemu otroku posveti z veliko mero vneme in prepričanja vanj. Vsi zaposleni se osredotočajo na močna področja posameznikov in delujejo usmerjeno v celosten razvoj vsakega posameznika. Prizadevajo si, da bi vsi živeli čim polnejše življenje.

Hvala mentorici Neži, ki mi je omogočila, da sem spoznala in se vključila v več oddelkov ter začutila utrip zavoda, ki pravzaprav deluje kot velika družina. Meni je bilo v veliko veselje, da sem lahko bila del nje, čeprav le kratek čas.


Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300