Get Adobe Flash player

OBISK ZBIRNEGA CENTRA ZA ODPADKE V VELENJU

V CENTRU ZA USPOSABLJANJE, DELO IN VARSTVO V DOBRNI SMO ŽE ČETRTO LETO VKLJUČENI V PROGRAM EKO ŠOLE. V CENTRU LOČUJEMO ODPADKE V RAZLČNE ZABOJNIKE.

TOVARIŠICA BOJANA NAS PREVERJA ALI MEČEMO ODPADKE V PRAVI KONTEJNER. OBISKAL NAS JE ŽE E-TRANSFORMER.

V PETEK 20.11.2015 SE JE NAŠA SKUPINA Z NOVIM KOMBIJEM ODPELJALA V ZBIRNI CENTER ZA ODPADKE V VELENJE, DA BI SI OGLEDALI KAJ SE DOGAJA Z ODPADKI NAPREJ. TU NAS JE PRIJAZNO PRIČAKALA IN SPREJELA GOSPA ALENKA CENTRIH. OGLEDALI SMO SI, KAKO LOČUJEJO ODPADKE V POSAMEZNE ZABOJNIKE. GOSPA ALENKA NAM JE POVEDALA KAJ NAREDIJO Z NEVARNIMI SNOVMI KOT SO BARVE, LAKI, RAZNA ODPADNA OLJA … TI ODPADKI GREDO V SEŽIG. V OMEJENEM PROSTORU JE BILA POKVARJENA IN OBRABLJENA ELEKTRONIKA IN APARATI–TELEVIZIJE, RAČUNALNIKI, GOSPODINJSKI APARATI… TO RAZSTAVIJO IN IZ APARATOV POBEREJO UPORABNE KOVINE (BAKER, ZLATO, MEDENINA), KI GREDO V PREDELAVO. V ENEM ZABOJNIKU SO BILE OBREZNINE DREVES, KI SE PREDELAJO V KOMPOST. SPREMLJALI SMO PRETOVARJANJE ZABOJNIKOV V VEČJE KONTEJNERJE, KI NADALJUJEJO POT V CELJE.

OGLEDALI SMO SI TUDI STARO ODLAGALIŠČE, KI JE BILO ŽE ZASUTO. VIDELI SMO SAMO ČRNE ZRAČNIKE. GOSPA ALENKA NAM JE POVEDALA, DA SO ZATO, KER SE PROIZVAJA PLIN IN DA NE BI PRIŠLO DO KAKŠNE EKSPLOZIJE. PLIN BI PA LAHKO UPORABILI ZA OGREVANJE.

KO SMO SI VSE OGLEDALI SMO SE GOSPE ALENKI ZAHVALILI ZA PRIJAZNOST. GOSPA ALENKA PA NAM JE OB IZHODU IZROČILA LIST Z ZAPISANO TEŽO. NA TEHTNICI ZA TOVORNJAKE, KI PRIPELJEJO IN ODPELJEJO V ZBIRNI CENTER, SMO SE NAMREČ TUDI MI STEHTALI.

 

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300