Get Adobe Flash player

Moja zgodba

1.6.2015

Film Moja zgodba, bo predvajan na OŠ Frankolovo  v torek 3.6. ob 8.15 in 18.6 na 1. gimnaziji v Celju. Vabljeni k ogledu!

23.4.2015

Za nami sta dve predstavitvi filma Moja zgodba.Prva predstavitev je bila 14. aprila v Osnovni šoli Ponikva. Film so si ogledali učenci sedmega in osmega razreda, v okviru pouka pri predmetu etika in družba.Druga predstavitev pa je bila 22. aprila v Osnovni šoli Zreče. Tam smo film prikazali sedmim, osmim in devetim razredom.Učenci so film z zanimanjem spremljali in postavili vrsto zanimivih vprašanj.

12.3.2015

Predstavitev filma Moja zgodba in otvoritev razstave izdelkov bo v ponedeljek, 16. marca ob 17.00 v knjižnici Vojnik.
Vljudno vabljeni.

18.2.2015

Film Moja zgodba, bo predvajan na Savinjski TV v sredo 18., petek 21. in v nedeljo, 22. februarja 2015 ob 20.25. Vabljeni k ogledu!

29.1.2015 – Predstavitev filma v Medobčinski splošni knjižnici Žalec

Včeraj, 29. januarja so se Jasminko, Bine, Ina in Aljaž odpravili v  Medobčinsko splošno knjižnico Žalec. Ob 18.00 so tam predstavljali dokumentarni film Moja zgodba. Pri projekciji filma, sta se jim pridružila tudi prijatelja Tine in Martin, ter športni pedagog Andrej in knjižničarka Urška.
Obiskovalci so bili nad filmom navdušeni. Po projekciji filma je sledil še krajši klepet, izmenjava mnenj in vtisov. Naše filmske zvezde pa so s strani Knjižnice Žalec prejele še sladko presenečenje.

To je moja zgodba. Vsakdanja, ne posebna. Povem jo tebi. V njej so utrinki nekega doživetja, ki naju spomni, da si deliva skupen svet. Jaz in ti. Z roko v roki. Naj bo najina skupna zgodba glasnejša in slišana.

Vsaka zgodba je pomembna in vredna priložnosti, da je izgovorjena in slišana. V filmu so predstavljene zgodbe mladih odraslih, ki so vključeni v Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna zaradi stanja, katerega nekateri poimenujejo motnja v duševnem razvoju, drugi ga označujejo s pojmom posebne potrebe, spet drugi kot intelektualna ovira,… Sami pa se običajno predstavijo z imenom in priimkom.


	
	
	

Zgodbe so nastale na podlagi posnetih intervjujev z njimi. Povedali so, kaj jim je pomembno in kaj želijo sporočiti večinski družbi. Film je nastajal sproti, brez vnaprej pripravljenega scenarija. Ustvarjalci so se s tem odrekli varnosti, ki jo prinaša skrbno načrtovanje zaradi prepričanja, da je pomembno zagotoviti avtentičnost sporočil ljudi, ki v filmu pripovedujejo svojo zgodbo. Tako se je ves čas nastajanja filma odvijal proces učenja in soustvarjanja med pripovedovalci zgodb in ustvarjalci filma. Vsi skupaj si želimo, da bo film dosegel čim širši krog ljudi. Da bo osnova za razmislek, za kak pogovor, morda celo kakšno majhno spremembo. Kot se je to zgodilo med nami.

Včasih je pot pomembnejša od cilja.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300