Get Adobe Flash player

Malo drugačna sobota

Nekega čudovitega poletnega dne smo se majhna druščina dveh varuhinj in sedmih uporabnikov Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna odpravili na izlet. Ne na kakršenkoli izlet, na prav posebnega. Malo po pol deseti uri zjutraj smo sedli na vlak. Uganete na katerega? Na »muzejca«. Še vedno ne veste? Muzejski vlak je nekaj posebnega. Skoraj sto let stara črna lokomotiva je pihala, sopihala in glasno trobila. Za seboj je vlekla lične vagone z lesenimi sedeži, čisto posebnimi mehanizmi za odpiranje oken ter razglednim oknom, skozi katerega smo lahko videli črn dim, ki se je vil iz dimnika. Sedaj ste že lahko uganili, kam smo se odpravili. Kot dodatna poletna turistična ponudba, letos med junijem in septembrom, vozi muzejski vlak iz Celja do Podčetrtka. Mi smo se namenili na bazen.  Po razburljivi vožnji, polni drugačnih vtisov, kot jih lahko nudijo sodobni vlaki, smo se z veseljem ohladili v atraktivnih bazenih kompleksa Aqualuna. Preizkusili smo vse bazene in vse tobogane. Malo nas je bilo tudi strah se spustiti po njih. Čas je tekel čisto prehitro, še počivati smo pozabili.

Dan je minil kot blisk in vlakec je odsopihal nazaj proti domu. Vidno utrujeni in polni vtisov smo predremali pot. Vsem je bil naš izlet tako zelo všeč, da smo se dogovorili, da kaj podobnega še ponovimo. Naslednje leto.

Vsem tistim, ki smo vas uspeli zainteresirati, pohitite. Priporočamo.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300