Get Adobe Flash player
Naš glas
Spletno glasilo uporabnikov CUDV Dobrna
NA KRILIH JEZIKA
NA KRILIH JEZIKA
Moja zgodba
Moja zgodba
Foto galerija
Foto galerija
Družini prijazni
Družini prijazni
Ustvarjalnica zvonček
Ustvarjalnica zvonček
Javna naročila
FB - CUDV Dobrna

DM tek za ženske

Na pobudo naše direktorice Irene Ceglar smo se v CUDV Dobrna odločile, da se letos prvič prijavimo na že tradicionalni DM tek za ženske v Ljubljani. Letos je bil to že 10. DM tek za ženske po vrsti.
Prevzela sem organizacijo in pripravo deklet na tek.

Osnovni namen je bil, da izberemo nekaj naših deklet in me skupaj z njimi treniramo in se dobro pripravimo na ta dogodek.
Izbrale smo 10 deklet in 20 zaposlenih in pričele s treningi. Najprej smo tekle 1x tedensko, kasneje 2x tedensko, zadnji teden pa smo imele treninge vsak dan. Dekleta so redno prihajala na tek in bila vedno bolj uspešna in vztrajna, me pa smo jih pri tem spodbujale.
Odločile smo se, da se prijavimo kar kot skupina iz CUDV Dobrna in tečemo na 5 km, zato smo tudi naše treninge prilagodile temu primerno. Na treningih smo tekle izpred našega Centra, pri osnovni šoli naredile vaje za ogrevanje, nadaljevale s tekom ob potoku do vile Ružičke in nazaj proti našemu Centru, kjer smo naredile še vaje za raztezanje.

Vedno bolj se je bližala sobota, 30. maja, ko smo se že v zgodnjih jutranjih urah z avtobusom odpeljale proti Ljubljani. Vse v črnih športnih hlačah in rožastih DM majčkah smo na avtobusu prav žarele. Seveda smo si omislile tudi svojega fotografa Robija, za katerega smo vedele, da nas bo poslikal v najboljših možnih trenutkih.
V Ljubljani smo se pridružile množici 8000 žensk s pozitivno energijo, ki so prišle na 10. DM tek in se skupaj z njimi pripravile na pričetek teka. Iz zvočnikov je odmevala glasba skupine Čuki, ki so nas zabavali skozi celo prireditev.
S tekom smo pričele v parku Tivoli in nadaljevale po središču Ljubljane, kjer so nas opazovalci in navijači močno spodbujali in nam ploskali. Največje veselje in naša zmaga je bila, ko smo pritekle v cilj in s tem drugim in same sebi dokazale, da zmoremo in da se nismo ustrašile izziva.
Sledilo je prijetno druženje ob hrani, pijači in glasbi skupine Čuki. Oddale smo tudi svoje tekaške zapestnice v boben za žrebanje avtomobila, vendar smo ga velikodušno odstopile ostalim udeleženkam DM teka, me pa smo se raje odpravile na zasluženo kavico. Še prej pa smo se srečale z Denisom Avdičem in se z njim fotografirale.

Vsaka udeleženka DM teka je na koncu prejela tudi ogromno vrečko s kozmetičnimi izdelki vseh vrst in tudi zavoljo tega se je bilo vredno potruditi in se pripravljati toliko časa na ta tek.
Veliko zadovoljstvo je bilo pozno popoldne pogledati naša dekleta, vsa prijetno utrujena, ampak še vedno z iskricami v očeh in jasnim sporočilom…zmogle smo…in drugo leto gremo spet…

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300