Get Adobe Flash player
Naš glas
Spletno glasilo uporabnikov CUDV Dobrna
NA KRILIH JEZIKA
NA KRILIH JEZIKA
Moja zgodba
Moja zgodba
Foto galerija
Foto galerija
Družini prijazni
Družini prijazni
Ustvarjalnica zvonček
Ustvarjalnica zvonček
Javna naročila
FB - CUDV Dobrna

Dan odprtih vrat

Mesec maj je vedno naš mesec, ko se naša vrata odpro še malo bolj na široko kot navadno.

Letos smo v okviru tedna vseživljenjskega učenja zopet polni idej in presenečenj pripravili kar celodnevni program v naši matični enoti, na Dobrni, na temo eksperimentov.

Tisti, ki ste nas obiskali, veste, da je bil to res en topel dan, poln pozitivnih nabojev. Ostalim pa naj malce orišemo zgodbo, ki se je dogajala v sredo, 20. 5. 2015, na Dobrni.

Začeli smo ob 10 uri s štirimi delavnicami eksperimentov. V njih so naši učenci, uporabniki, soustvarjalci izvajali prave kemijske poizkuse. V prvi delavnici se je Bine igral z barvami vse do mavričnih odtenkov.  V drugi delavnici  je potekala igra z mehurčki. Eksperimentiranje se je nadaljevalo v tretjo delavnico, kjer je Jasminko pripravil rozine do plesa z mehurčki. Zadnja delavnica je odkrivala skrivno pisavo in potapljala jajca.

Obiskovalcev je bila polna hiša. Z obiskom nas je počastil župan občine Dobrna. Prišli so naši najbližji sosedje iz vrtca Dobrna, učenci O.Š. Dobrna. Imeli smo individualne obiske staršev naših uporabnikov, prišli so tudi bivši zaposleni. Naših delavnic so se udeležili še VDC Šentjur in Sonček Celje. Navdušenje nad eksperimenti pa je bilo vidno.

To pa še ni vse! Za centrom na sončku je kuharski krožek pripravljal dušikov sladoled, stregli smo napitke presenečenja in koktajle, uporabniki pa so pri kosilu dobili pravo flambirano sladico.

Eksperimentiranje se je nadaljevalo ob 16.30 uri, v telovadnici. Tokrat so prišli učenci O.Š. Dobrna s profesorico kemije, go. Veličič, in nas popeljali po poti pravih kemijskih poskusov.

Dneva pa še ni konec, a ne? Zvečer je sledilo presenečenje, ognjeni spektakel. Obiskal nas je čarodej in bruhalec ognja ter poskrbel za spektakularni zaključek dneva z ognjem v očeh.

Vprašajmo še naše uporabnike, kako so se imeli. Odgovor je, da so bili zanimivi eksperimenti, bil je super sladoled in odlične palačinke.

Vabljeni vsi spet ali prvič k nam čez leto dni. Kdo ve, kaj vam in nam pripravimo takrat. Gotovo pa je, da bo lepo, prijetno, posebno in nepozabno.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300