Get Adobe Flash player

Dan odprtih vrat v VDC Vojnik

V petek, 17. maja, smo za obiskovalce odprli vrata delavnic VDC v Vojniku. Na delavnici z glino so obiskovalci ob Ditkini predstavitvi spoznali postopke dela in se tudi sami preizkusili v izdelovanju glinenih ptičkov. Najprej je bilo potrebno glino dobro pregnesti, jo nato razvaljati na enakomerno in primerno debelino ter z modelčkom previdno izrezati ptičke. Nato je bilo treba izrezati še luknjico za krila in luknjico za obešanje.

V šiviljski delavnici so se obiskovalci po navodilu Karmen preizkusili v šivanju stebelnega vboda in ob natančnem sledenju narisa je nastal šopek sivke.

Na naslednji delavnici je Simon prikazal postopek izdelave papirja od začetka, ko je potrebno na koščke natrgati papir in pravilno pripraviti pulpo, do postopka ustrezno razporejene mase na situ ter izsuševanja odvečne vode. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi končne izdelke, predvsem voščilnice za razne priložnosti.

Silvo je predstavil postopek sitotiska logotipov na majice in druge kose blaga ter papirja.

Naši obiskovalci, starši, varovanci Špesovega doma iz Vojnika, skupina uporabnikov in zaposleni so bili navdušeni nad prijetnimi prostori in delom. Po prijetnem druženju s pogostitvijo so nam zaželeli še obilo ustvarjalnega duha in si za spomin izbrali glineni obesek.


Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300