Get Adobe Flash player

Dan odprtih vrat

V mesecu maju v našem centru organiziramo dneve odprtih vrat. Letos smo  dogodek izkoristili tudi za podelitev priznanj  za osvojeno bralno značko.

Ideja  o tekmovanju za bralno značko CUDV-jev se je porodila v lanskem šolskem letu. Ideja je padla na plodna tla in septembra 2015 so se začele priprave na omenjeni projekt. Pogoj za uspešno zaključeno bralno značko je bil, da uporabnik prebere 4 knjige po lastni izbiri. V centru smo bralcem pripravili bralne kartončke, na katere so vpisovali prebrane knjige, vsak bralec pa je imel tudi svojega mentorja.

Na povabilo k sodelovanju pri bralni znački CUDV-jev so se odzvali CUDV Draga, CUDV Dornava in ZUDV Radovljica. Sodelovalo je 250 bralcev. Bralna značka  je potekala od 1. novembra 2015 do 1. maja 2016.

Med celoletnim prebiranjem knjig so uporabniki ustvarili tudi čudovite izdelke, ki so jih pridno pošiljali v naš  center.

V sredo, 19. maja, smo v CUDV Dobrna pripravili dneve odprtih vrat ter podelitev priznanj za osvojene  bralne značke CUDV-jev.

Za obiskovalce smo pripravili likovno delavnico, na kateri so ustvarjali knjižne junake. Svoje nove podobe so tako dobili Medved Oliver, Čarovnica Lili, Franček, Mougli, Krojaček Hlaček, Grozni Gašper, Maček Muri in še nekateri drugi.

Po delavnici je sledila predstava navihane deklice Pike Nogavičke. Popeljala nas je na otok Taka-Tuka in nam predstavila svoje prijatelje gusarje. Čas v njeni družbi je hitro minil, ona pa nam je obljubila, da nas še kdaj obišče.

Končno dejanje pa je bilo podelitev priznanj. Dogodka se je udeležilo približno 50 bralcev, ki so se osvojenih priznanj zelo razveselili. Bralno značko je uspešno zaključilo 221 bralcev.

Podelili pa smo tudi našo »štafetno sovo«, ki je poletela na Ljubljansko barje, natančneje v CUDV Draga Ig. Tam bodo prihodnje leto organizirali zaključno prireditev bralne značke CUDV-jev.

Sonce je pregnalo temne oblake in po končani podelitvi priznanj smo se iz telovadnice odpravili na pogostitev. Pod nadstreškom sta nas pričakali bogato obloženi mizi in čudoviti pisani koktejli.

Zahvaljujem se vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji dnevov odprtih vrat ter Barbari in Simonu za priznanja, Jerneji za oblikovanje, Heleni za pripravo knjižnih junakov, Robiju za tehnično pomoč, Danijelu, Brigiti in Mimiki za pomoč pri pripravi kanapejev, vsem zaposlenim v kuhinji za pogostitev in Andreji za dekoracijo ter slastne koktejle.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300