Get Adobe Flash player

Naš glas

Spletno glasilo uporabnikov CUDV Dobrna

NA KRILIH JEZIKA

NA KRILIH JEZIKA

Moja zgodba

Moja zgodba

Foto galerija

Foto galerija

Družini prijazni

Družini prijazni

Ustvarjalnica zvonček

Ustvarjalnica zvonček

Javna naročila

FB - CUDV Dobrna

Center za institucionalno varstvo odraslih oseb Dobrna


V CUDV Dobrna se izvaja socialnovarstvena storitev institucionalnega varstva odraslih oseb v enoti Dom za odrasle od leta 2003. Jeseni 2007 smo se preselili v nove, sodobne prostore.

Storitev je namenjena odraslim osebam z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Institucionalno varstvo je oblika obravnave v zavodu, drugi družini ali drugi organizirani obliki, ki upravičencem nadomešča, dopolnjuje ali zagotavlja funkcijo doma ali lastne družine.

 Vključuje:

  • osnovno oskrbo in socialno oskrbo v skladu s  predpisi s področja socialnega varstva,
  • zdravstveno varstvo po predpisih s področja  zdravstvenega varstva.

Poseben poudarek velja aktivnemu preživljanju prostega časa. V popoldanskem času spodbujamo uporabnike, da se vključujejo v gibalno-športne aktivnosti, kreativne ter družabne aktivnosti in igre.

Omogočamo jim občasno jezdenje in obiskovanje bazena. Udeležujejo se skupnih kulturnih in športnih prireditev v centru in izven. Prosto izbirajo sodelovanje v krožkih, načrtujejo kratke popoldanske izlete, nakupe, praznovanja rojstnih dni, oglede kinopredstav in drugo.

Nekatere uporabnice in uporabniki so v dopoldanskem času vključeni v storitev varstveno delovnega centra in odhajajo na delo pod posebnimi pogoji v DE VDC Dobrna in DE VDC Vojnik.

V centru deluje tudi Svet uporabnikov, Svet staršev in samozagovorniške skupine.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

V skladu z določilom 37. člena Uredbe EU 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 smo za pooblaščeno osebo za varstvo podatkov imenovali družbo:

DATAINFO.SI, d.o.o.

Tržaška cesta 85, SI-2000 Maribor

www.datainfo.si

e-pošta: dpo@datainfo.si

telefon: +386 (0) 2 620 4 300